Kovimmat kaupantekijät – Kärkimedia
Caset

Hyvä mainonta saa vastaanottajan reagoimaan mainostajan haluamalla tavalla – joko heti tai jättämällä pitkän positiivisen muistijäljen. Meillä on runsaasti dataa ja tutkimustietoa sanomalehden tehosta, valtakunnallisesta tavoittavuudesta ja paikallisesta toimivuudesta.

Case

Docrates Syöpäsairaala

Tavoite

Tunnettuuden lisääminen ja Docrates Syöpäsairaalan palveluista kertominen

Helsingissä toimiva vuonna 2007 perustettu Docrates Syöpäsairaala on Pohjoismaiden ainoa täyden palvelun yksityinen syöpäsairaala.Docrates Syöpäsairaalan erikoislääkäreiden vastaanotoille ja tutkimuksiin pääsee nopeasti, ilman lähetettä.

Syksyn 2018 kampanjan tavoitteena oli kasvattaa Docrates Syöpäsairaalan tunnettuutta ja kertoa syvällisemmin sairaalan toiminnasta ja palveluista.

Kampanjan tavoitteena oli nostaa sairaalan  tunnettuutta myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Ratkaisu

Säännöllinen kampanjointi ja viestin toistaminen sanomalehdissä

Yhteensä 7 kelluvaa, ½ sivun kokoista ilmoituskierrosta neljällä eri teemalla syksyllä 2018. Kampanjan sanomalehdet: Helsingin Sanomat, Aamulehti, Turun Sanomat, Kaleva ja HBL.

Kärkimedia oli kampanjan päämedia.

Tulokset

Kampanjan toisto kasvatti tunnettuutta huomattavasti ja aktivoi tutustumaan palveluihin

 • Eturauha-kampanja tavoitti 1,2 miljoonaa suomalaista viidellä Kärkimedian sanomalehdellä. Huomioarvo oli 62%.
 • Mainos aktivoi kohderyhmään kuuluvia hyvin. Joka neljäs aikoi vierailla mainostajan kotisivuilla
 • Lukijat pitivät kampanjasta, se oli positiivinen ja se tarjosi paljon uutta tietoa. Kaikki mitattavat arvot olivat yli keskiarvojen.
 • 88 000 aktivoitui mainoksen perusteella.
 • 372 000 mielestä brändimielikuva vahvistui.

Kampanjoissa toisto on lisännyt tunnettuutta, aktivoinut toimimaan ja tuonut aiheemme lähelle.

 Viimeisen kahden vuoden aikana olemme lisänneet kampanjointiamme Kärkimedian sanomalehdissä. Tavoitteemme on ollut kasvattaa ymmärrystä tarjoamistamme palveluista, ja tähän sanomalehdet ovat olleet erinomainen vaihtoehto.

Sanomalehti on luotettava uutismedia. Mediaympäristöllä on iso merkitys. Meille on tärkeää, että viestimme esiintyy laadukkaassa mediassa, joissa myös mainontaa seurataan mielellään. Kärkimedian sanomalehdet toimivat meillä erittäin hyvin; aiomme jatkaa samalla konseptilla.

– Ella Kirjasniemi markkinointi- ja viestintäjohtaja Docrates Oy
Case

Hullut Päivät

Tavoite

Laaja tavoittavuus

Stockmannin Hullut Päivät halusi tavoittaa ja aktivoida mahdollisimman laajan
yleisön. Tavoitteena oli näkyä myös tavaratalopaikkakuntien ulkopuolella ja ohjata kuluttajia verkkokauppaan.

Ratkaisu

16-sivuinen liite sanomalehtien välissä

Hullut Päivät käytti ensimmäistä kertaa Kärkimedian 16-sivuista
liitettä. Liite mahdollisti laajan tuotevalikoiman esittämisen yhdellä kertaa.

Kampanjassa oli mukana 6 Kärkimedian lehteä – Aamulehti, Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladet, Kaleva, Keskisuomalainen ja Turun Sanomat.

Sanomalehden liitteellä aktivoit aamusta lähtien

 • Helppo ja nopea ratkaisu: mainostila, jakelu ja painatus  yhdestä paikasta
 • Liitteellä sanomalehden välissä tavoitat myös mainoskieltotalouksia
 • Sanomalehti jaetaan aamuisin ja se on usein päivän ensimmäinen media
 • Sanomalehden liitteelle voit valita haluamasi päivän luotettavassa mediaympäristössä
Tulokset

Liite aktivoi ostoksille ja verkkokauppaan

 • Liitteen huomioarvo 81% – 1 040 850 suomalaista.
 • 60 %:lla brändimielikuva vahvistui – 624 510 suomalaista.
 • 28% aktivoitui ostoksille – 364 298 suomalaista.

Liite huomattiin huomattavasti paremmin kuin saman toimialan muut mainokset. Huomioarvoa nostivat mm. mainosmuotona liite, joka oli odotettu ja helposti tunnistettava värityksen ja haamun ansiosta. Siihen myös perehdyttiin hyvin ja mainostajan tunnistaminen oli huippuluokkaa.

Liite aktivoi erityisen hyvin asiointi-ja ostoaikomuksen  sekä vierailuihin verkkokaupassa.

Olemme todella tyytyväisiä, liite toimi hyvin ja saavutimme tavoitteet.
Erityisen hyvin se onnistui aktivoimaan kuluttajia ja ohjaamaan heitä sekä verkkokauppaan että tavarataloon

Asiointi- ja ostoaikomus olivat huipputasoaMyynnin kokonaiskasvu oli 4%, verkkokaupan vierailut kasvoivat
18% ja tilaukset jopa 21%. Lukijat huomasivat liitteen erinomaisesti ja se herätti kiinnostusta huomattavasti keskiarvoa enemmän. Käytämme jatkossakin Kärkimedian 16-sivuista liitettä!

 

– Satu Tuikkanen - Marketing Manager Stockmann Retail
Case

Yali

Tavoite

Yalin tunnettuuden kasvattaminen

Vuoden Viinit -kilpailussa kultaa omassa sarjassaan vuonna 2017 ja kunniamaininnan vuosina 2015 ja 2016 saanut Yali Wetland Reserva Gewürtztraminer on erinomainen valkoviini itämaisten ruokien ystäville.

Kohderyhmä oli +35 ruoasta kiinnostuneet naiset ja miehet.

Kampanjan tavoittena oli parantaa Yali-brändin tunnettuutta, monipuolistaa brändimielikuvaa ruokayhteyden kautta, saavuttaa myynninkasvua tärkeänä kesäsesonkina sekä tuoda esiin aromaattisen ja mausteisen gewürztraminer-viinin sopivuus viinille haastavien sushi- ja kulhoannosten kanssa.

Ratkaisu

Kokosivut tabletissa

Digilehtikampanja Kärkimedian verkostossa. Kokosivun mainokset tabletissa. Kampanjassa mukana 6 Kärkimedian lehteä  Aamulehti, Helsingin Sanomat, Kaleva, Keskisuomalainen, Savon Sanomat ja Turun Sanomat.

Tulokset

Myynninkasvu 20%

Kampanjan CTR oli 2,07%. Kampanja oli Kärkimedian parhaiten klikattuja mainoksia. Klikkien määrä Viinimaa.fi sivuston kampanjasaitille nousi yli keskiarvon. Myynnin kasvu kampanjaviikolla oli +20% vuoden keskiarvoisiin myynteihin verrattuna.

Myynnissä näkyi positiivinen vaikutus heti kampanjaviikolla ja seuraavalla viikolla. Hienoa olikin, että kampanjan vaikutus myyntiin jatkui sen yli. Kampanjassa ei ollut Kärkimedian digikampanjan lisäksi muita medioita, mutta lisänä vahva tuki Viinimaan omissa kanavissa. Olimme tyytyväisiä kampanjan tuomaan vierailumäärään kampanjasaitilla, ja voin suositella Kärkimedian tablettilehteä etenkin ohjaamaan liikennettä halutun digitaalisen sisällön pariin.

– Taru Jaakkola Brand Manager, Altia Plc
Case

Kuulotekniikka Oy

Tavoite

Uusien asiakkaiden hankkiminen Kuulotekniikalle

”Teemme jatkuvaa uusasiakashankintaa ja kampanja sanomalehdessä näkyy meillä myynnissä välittömästi. Sanomalehti on todella nopea media”.

”Mainos vaikuttaa jopa viikon, mutta 2-3 päivää on vilkkainta aikaa. Ihmiset tulevat mainoksen perusteella liikkeeseemme asioimaan ja kyselyitä puhelimitse tulee runsaasti.”

 

Ratkaisu

Säännöllinen mainonta Kärkimediassa omilla paikkakunnilla

“Kampanjoimme säännöllisesti kuukausittain Kärkimedian sanomalehdissä omilla paikkakunnillamme.
Paikallisuudella onkin merkittävä rooli markkinoinnissamme. Haluamme tavoittaa asiakkaamme alueen suurimmassa ja paikallisessa mediassa. Silloin viestin teho korostuu ja se koetaan helpommin itselle tarkoitetuksi.”

Tulokset

Myynti kasvoi 20%

Kuulotekniikka Oy:n myynti kasvoi 20%.

“Meillä mainonta sanomalehdissä toimii medioista parhaiten ja Kärkimedia on päämediamme. Ensimmäisellä neljänneksellä myyntimme on kasvanut 20% viimevuoteen verrattuna, olemme erittäin tyytyväisiä.”

Meille on tärkeää omalla viestillämme näkyä Suomen luotetuimmassa mediassa kustannustehokkaasti”. Sanomalehtimainonta toimii meillä erinomaisesti, jokainen kontakti on tärkeä. Näin aiomme jatkaa ja toimia jatkossakin”. Kärkimedia ja Suomen suurimmat sanomalehdet toimivat parhaiten!

– Juha Hakala, Kuulotekniikka Oy
Case

Saarioinen

Tavoite

Maksalaatikkopäivä koko kansan tietoisuuteen!

Kampanjan tavoitteena oli uutisoida Saarioisten maksalaatikkopäivästä, jota vietiettiin 10.10. Näin Saarioinen juhlisti koko kansan kesken Suomen ostetuimman valmisruoan 60-vuotispäivää.

Saarioinen halusi ilahduttaa maksalaatikon syöjiä ja muistuttaa tuotteen pitkästä historiasta–tätä suomalaisten suosikkituotetta on tehty jo vuodesta 1957 Sahalahdella.

Pääkohderyhmänä olivat maksalaatikon ystävät ja samalla kaikki Saarioisten tuotteiden käyttäjät – siis valtaosa kaikista suomalaisista. Kärkimediapaketti vastasi tähän tarpeeseen sekä valtakunnallisesti kattavana että uutisoivana suomalaisten luottomediana.

Ratkaisu

Etusivut printissä ja digissä

Kokosivun ilmoitukset etusivuilla 10.10.2017 Aamulehdessä, Helsingin Sanomissa ja Turun Sanomissa sekä lehtien verkkosivuilla.

Tulokset

Monimediakampanjalla tavoitettiin yhteensä noin miljoona suomalaista!

Mainos huomattiin molemmissa kanavissa erittäin hyvin  ja sai suomalaiset liikkeelle. Huomaaminen molemmissa kanavissa tuplasi ostoaikeen!

Mainoksen verkkosivuilla huomanneet huomasivat printtimainoksenkin hyvin. Monikanavaisuus vahvisti positiivista mielikuvaa ja aktivoi ostamaan Saarioisten maksalaatikkoa huomattavasti keskiarvoa paremmin.

Maksalaatikon ystäviin kuuluu valtaosa suomalaisista, siksi valitsimme kampanjan päämediaksi Kärkimedian. Se on valtakunnallisesti tavoittava ja
uutisoiva suomalaisten luottomedia. Kärkimedia sopi Maksalaatikko-päiväkampanjaan kuin rusinat
maksalaatikkoon. Kampanja oli jatkoa Saarioisten tarinalle ja Lempiruokakisalle, jotka olivat kuukauden
huomatuimpia ja pidetyimpiä mainoksia Kärkimediassa, printissä ja digissä.

Kampanja toimi erinomaisesti kaikilla mittareilla. Kaupallisten tulosten lisäksi Saarioisten äideille suunnattu palaute lämmitti: saimme valtavan määrän maksalaatikkoon liittyviä muistoja ja tuunausvinkkejä. Valmisruoan menekki on vahvassa kasvussa ja haluamme olla suomalaisten lempiruokatalo myös tulevaisuudessa.

– Tia Yrjölä Johtaja, kuluttajakokemus Saarioinen Oy

Case

Nordea

Tavoite

Varallisuudenhoito tutuksi

Kampanjan tavoitteena oli varallisuudenhoidon vaihtoehdon esille tuominen suomalaisille. Lisätä top-of-mindiä sekä läsnäoloa ihmisten arjessa valtakunnallisesti.

Kohderyhmänä olivat potentiaaliset Premium asiakkaat. Suomalaiset, jotka kokevat varallisuudenhoidon tärkeänä elämässään ja joilla sijoitettavaa varallisuutta kertynyt jo 80 000 euroa tai enemmän.

Ratkaisu

Kohderyhmän tehokkaasti tavoittava monikanavainen Kärkimedia-kampanja

 • 3 kelluvaa kierrosta 21 sanomalehdessä, ½ sivu.
 • Paraatipaikka ja Mobiiliparaati 2 viikkoa KM-verkostossa.

Sanomalehtikampanjan peitto: 83 % valtakunnallisesti ja 87 % markkina-alueella.

(kohderyhmässä 50+ vuotiaat, talouden bruttotulot yli 75 000 €/v)

Tulokset

Tunnettuus nousi 97 prosenttiin!

 • Verkkokampanja tavoitti  950 000 suomalaista.
 • Sanomalehtikampanja  2 500 000 12+v suomalaista.
 • Erityisen hyvin tavoitettiin kampanjan kohderyhmä.

Premium Bankingin tunnettuus nousi kampanjan aikana ja nosti samalla Nordean varallisuudenhoidon palvelujen, Nordea Premium- ja Private Banking, tunnettuuden 97 prosenttiin.

Samalla kiinnostus palvelua kohtaan lisääntyi merkittävästi. Yhteydenotot asiakaspalveluun kasvoivat 150 %  ja vierailut verkkosivulle yli kymmenkertaistuivat.

Kampanja onnistui aktivoimaan tavoitteiden mukaisesti ja rakensi samalla mielikuvaa haluttuun suuntaan tavoitellussa kohderyhmässä.

Printtiä ei mielestäni sovi unohtaa, koska sille on oma kohdeyleisönsä. Printtiä tulisi sekä haastaa että tutkia ja lisäksi seurata sen tuloksia. Tässä kokonaisuudessa päädyttiin tekemään printin ja digin yhdistelmä, mutta ei digi edellä, vaan printti edellä.

Lisäksi esimerkiksi toiston tutkiminen lopputulokseen eri tutkimusten avulla antoi eväitä ymmärtää paremmin printin tehokkuutta sekä kirkasti sekä vahvisti ymmärrystä kuinka jatkaa tästä eteenpäin. Nyt tiedämme taas enemmän miten tehdä kokonaisvaltaisesti tehokas kampanja sanomalehtimediassa.

Sanomalehti oli kampanjassa mukana mm. seuraavien syiden takia:

 • Sanomalehden kautta on mahdollista olla aidosti läsnä kuluttajan arjessa
 • Mielikuvan vahvistaminen sanomalehtikampanjan kautta on kokemuksemme mukaan tehokasta
 • Paikallisuus, jokainen lehti on omalla alueellaan merkittävä paikallinen vaikuttaja ja tavoittaa oman alueensa väestön tehokkaasti
 • Sanomalehden lukijat ovat sitoutuneita tilaamaansa lehteen ja mm. se, että 70% lukijoista lukee lehden joka päivä, tuo varmuutta myös kampanjoinnin näkökulmasta. Kun kampanja on päällä, voi turvallisesti luottaa, että myös lukijat ovat läsnä.
 • Verkkomedia aktivoi paikallisten lehtien verkkosivuilla Premiumin kohdesivulle nordea.fi:llä”.

 

– Hans Timola, Senior Segment Marketing Manager, Nordea
Case

Pohjolan Liikenne

Tavoite

Myynnin kasvu ja tunnettuus

Kampanjalla ei ollut tarkasti rajattua kohderyhmää,  kampanjalla tavoiteltiin kaikkia potentiaalisia bussimatkustajia, myös yksityisautoilijoista.

Tavoitteena oli lisätä Joustolippu-tuotteen tunnettuutta. Kasvattaa myyntiä kaikilla pikavuororeiteillä sekä lähiliikenteessä.

 

Ratkaisu

2 kelluvaa kierrosta kahden viikon aikana

Kampanjassa käytetiin kustannustehokkaasti kahta kelluvaa ilmoituskierrosta. Mukana oli 10 Kärkimedian sanomalehteä lokakuussa 2016. Sama ilmoitus toistettiin seuraavalla viikolla.

Kampanjan peitto  29 % valtakunnallisesti ja  48 % markkina-alueella.

Tulokset

40 % myynnin kasvu!

Kampanjan aikana myytyjen matkojen määrä lisääntyi noin 40% .Myynnillisesti kampanja oli onnistunut.

Mainos loi erittäin positiivisen mielikuvan Pohjolan Liikenteestä ja aktivoi kuluttajia keskitasoa paremmin.

 • Nettolukijoita 1 300 000
 • 680 000 huomannutta lukijaa
 • 500 000 mielestä brändimielikuva vahvistui
 • 200 000 aktivoitui mainoksesta

Lähde Kärkimedia Paneeli

Sanomalehden rooli kampanjassa oli laajan peiton saavuttaminen koko reittialueellamme. Tämä toimi hyvin, myytyjen matkojen määrä kasvoi 40% kampanjan aikana. Hyvien myyntitulosten lisäksi kampanja herätti positiivisia mielikuvia tutkimuksenkin mukaan. Olimme hyvin tyytyväisiä kokonaistuloksiin. Täsmäkampanjan lisäksi koemme että sanomalehtimainonta on tärkeä osa brändin tunnettuuden rakentamista omilla liiketoiminta-alueillamme.

– Ilona Pirhonen, verkkokauppapäällikkö, Pohjolan Liikenne
Case

Fysioline

Tavoite

Arthro kapseleiden lanseeraus

Uusien ravintolisä Arthro kapseleiden lanseerauskampanjan tavoitteena oli tehdä tuote tutuksi laajasti koko Suomessa.

Samalla muistutettiin samaan tuoteryhmään kuuluvasta toisesta tuotteesta Arthro Nivelvoiteesta

Ratkaisu

Ostohaluinen kohderyhmä kattavasti haltuun kelluvalla sanomalehtikampanjalla

1/6 s. kampanja 11 suurimmissa sanomalehdessä suurimmilla markkina-alueilla lokakuussa 2016. Toistokampanja marraskuussa.

Kampanjan peitto oli 39 % valtakunnallisesti ja 50 % markkina-alueella.

 

Tulokset

Arthro kapselit myytiin loppuun kampanjan aikana!

 • Positiivinen mielikuva 50 %. 400 000 mielestä brändimielikuva vahvistui
 • Aktivointi 27 %. 200 000 aktivoitui mainoksesta

Mainosta on luettu keskimääräistä tarkemmin.

Toimialan mainoksiin verrattuna mainos on herättänyt kiinnostusta kotisivuilla vierailuun keskiarvoa paremmin.

Arthro-tuotetta jo kokeilleiden keskuudessa mainos toimi erittäin hyvin. Mainos vahvisti kohderyhmässä positiivista mielikuvaa ja aktivoi hyvin.

 

Kampanja toimi hyvin ja Arthro kapselit myytiin väliaikaisesti loppuun. Myynnit ovat pysyneet hyvällä tasolla myös kampanjan jälkeen.

Kampanjan kohderyhmänä olivat yli 50-vuotiaat, joten katsoimme perinteisen sanomalehtimainonnan olevan sopiva media tämän kohderyhmän tavoittamiseen.

 Olemme aiemminkin käyttäneet Kärkimediaa saman tuoteryhmän tuotteiden mainostamiseen ja mainokset ovat toimineet todella hyvin. Tuoteryhmän tunnettavuus on lisääntynyt ja mainostus on näkynyt myös suoraan myynneissä.

Lisäksi jälleenmyyjämme (apteekit) arvostavat sanomalehtimainontaa, jolloin saamme myös helposti lisänäkyvyyttä myyntipaikoilla.

– Laura Jokinen Sales Manager, Fysioline Pharma Oy
Case

Lumo

Tavoite

Lumo-brändin tunnettuuden kasvattaminen valtakunnallisesti

Tavoitteena Kärkimedian kanavissa oli kasvattaa Lumo-brändin tunnettuutta valtakunnallisesti toimintapaikkakunnilla vaikuttavien medioiden kautta.

 

Ratkaisu

Säännöllinen kampanjointi Kärkimedian digissä brändimielikuvaa kasvattaen

Vuosien 2015-2106 aikana isot näyttävät mainospinnat tapetti ja paraati Kärkimedian verkossa sekä mobiiliparaati Kärkimedian mobiilissa.

Mainostaminen Kärkimedian sivustoilla suurilla, huomiota herättävillä mainospinnoilla tukee mainostajan tavoitetta.

 

Tulokset

Brändin tunnettuus on kasvanut merkittävästi

 • 70% vastaajista tuntee Lumo-brändin tai sen palvelut ainakin nimeltä.
 • Mainos on huomattu hyvin verrattuna Kärkimedia-lehdissä tutkittuun verkkomainontaan keskimäärin.
 • Mainos on aktivoinut vierailemaan Lumo-vuokrakotien kotisivuilla.
 • Mainos on puhutellut parhaiten vuokralla asuvia ja nuoria. Vuokralla asuvista noin kolmannes aikoi vierailla Lumo-vuokrakotien kotisivuilla.

 

Lumo tarjoaa hyvää ja joustavaa vuokra-asumista sekä asumisen palveluita. Olemme kasvattaneet brändin tunnettuutta suunnitelmallisesti markkinoinnin ja viestinnän keinoin sekä valtakunnallisilla brändilähdöillä että jatkuvalla, tasaisella näkyvyydellä. Brändin  tunnettuus on kasvanut merkittävästi.

Olemme tehneet Kärkimedian kanssa tiivistä yhteistyötä parin vuoden ajan. Kärkimedian kautta tavoitamme helposti suomalaisen valtaväestön. Ensisijainen tavoitteemme Kärkimedian kanavissa on kasvattaa Lumo-brändin tunnettuutta valtakunnallisesti toimintapaikkakunnilla vaikuttavien medioiden kautta. Mainostamme Kärkimedian sivustoilla suurilla, huomiota herättävillä mainospinnoilla, mikä tukee tavoitettamme.

Mainonta Kärkimedian sivustoilla on tukenut tavoitettamme kasvattaa brändin tunnettuutta toiminta-alueillamme. Olemme tutkineet mainontaa säännöllisesti ja kehittäneet sitä tutkimustulosten mukaisesti. Mainonta on huomattu hyvin sekä koettu positiiviseksi ja aktivoivaksi. Säännölliset tutkimukset todentavat, että brändin tunnettuus kasvaa Kärkimedian lukijakunnassa.

– Hanna-Maarit Nieminen, markkinointipäällikkö, VVO-yhtymä Oyj
Case

Ifolor

Tavoite

Valokuvien ja muistojen taltioimisen tärkeyden viestiminen

Muistatko-kampanja toteutettiin Muistiviikolla ja sillä haluttiin kertoa miten tärkeää on kuvata muutakin kuin juhlia ja lomamatkoja.  Elämä koostuu pääasiassa arjesta, joten myös arjen tavallisia hetkiä kannattaa taltioida

Ratkaisu

Sanomalehti ja sisältömarkkinointi verkossa ajankohtaisella viestillä

Kampanja koostui sanomalehtimainonnasta ja sisältömarkkinoinnista verkossa Helsingin Sanomissa, Turun Sanomissa sekä Aamulehdessä

Tulokset

Kampanja tuki tuloksekkaasti Ifolorin brändimainonnan roolia

 • 32 % aikoi vierailla mainostajan kotisivuilla tai verkkokaupassa.
 • 41 % aikoi keskustella aiheesta.
 • 75 % artikkelin huomanneista luki artikkelin tai silmäili vähintään otsikot.
 • 73 %:lla artikkelin herättämät ajatukset olivat positiivisia.
 • 50 % sai mainostajasta positiivisen mielikuvan.

Artikkelin keskimääräinen lukuaika oli yli 2 minuuttia. Sitä pidettiin erittäin helppotajuisena ja hyödyllisenä verrattuna verkkomainontaan yleensä

 • 70% mielestä aihe on tärkeä.
 • 66% mielestä sisältö on hyvin kirjoitettua.
 • 50% haluaisi lukea samankaltaista sisältöä uudelleen.

 

 

Koska kyseessä oli tärkeä ja ajankohtainen aihe valitsimme sanomalehdet päämediaksi. Niillä tavoitamme relevantin kohderyhmän. Printtimainoksien tavoitteena oli herättää lukijoiden kiinnostus. Sisältömarkkinoinnin rooli verkossa oli antaa lukijoille lisätietoa aiheesta. Olemme erittäin tyytyväisi kampanjaan ja voimme todeta sen saavuttaneen tavoitteensa. Se myös tuki erittäin hyvin Ifolorin brändimainonnan linjaa.Tämä oli meille tärkeä kampanja ja se sai erittäin positiivisen vastaanoton. Natiiviartikkeli koettiin helppotajuiseksi ja hyödylliseksi ja se aktivoi lukijoita vierailemaan Ifolorin kotisivuilla sekä keskustelemaan aiheesta.

– Tiina Eerola, markkinointijohtaja, Ifolor Oy
Case

Unikulma

Tavoite

Unikulman monipuolinen tuotevalikoima esille

Unikulma tunnetaan hyvin sängyistä, mutta harva tietää että Unikulma on  huomattava toimija myös hoiva- ja sairaalavuoteiden valmistajana.

Sänkyjen monipuoliset ominaisuudet antavat mahdollisuuden asua kotona pitkään helpottaen myös läheisten ja hoitajien työskentelyolosuhteita.

Ratkaisu

Sanomalehti ja sisältömarkkinointi verkossa tehokkaasti yhdessä

Sanomalehti aloitti kampanjan marraskuussa 2016 viikolla 44. Kampanjaa jatkui heti seuraavalla viikolla sisältömarkkinoinnilla verkossa tuoden laajaa lisänäkyvyyttä koko kampanjalle.

Sanomalehdessä korostui kaupallinen näkökulma ja mainos sisälsi selkeän edun sängyn ostajalle

Digin rooli oli antaa syvempää tietoa tuotteista ja herättää ihmisiä ajattelemaan.  Korostaa unen laadun merkitystä ja kertoa kuinka mahdollistaa pidempään vanhusten kotona asuminen turvallisesti.

Tulokset

Keskimääräinen lukuaika neljä minuuttia artikkelisivulla

 • 15% aikoi vierailla mainostajan kotisivuilla tai verkkokaupassa
 • 71% artikkelin huomanneista luki artikkelin tai silmäili vähintään otsikot
 • 20% aikoo keskustella artikkelin sisällöstä
 • 45%:lla artikkelin herättämät ajatukset olivat positiivisia
 • 50% mielestä artikkeli antaa positiivisen kuvan mainostajasta

 

 

 

 

Sisältö toimi hyvin ja oli tutkimuksen mukaan kiinnostanut lukijoita. Artikkeli on lukijoiden mielestä helppotajuinen ja
hyödyllinen.Lukuaika oli noin 4 minuuttia ja se on verkossa todella hyvin. Natiivimainonnan lisäksi meillä oli Kärkimedian lehdissä printtimainontaa ja yhteisvaikutus oli hyvä.Kampanjassa digin rooli oli antaa tietoa ja herättää ihmisiä ajattelemaan.Sanomalehdessä korostui kaupallinen näkökulma ja mainos sisälsi selkeän edun sängyn ostajalle.

 

– Kaisa Skyttä, markkinointipäällikkö Unikulma Oy
Case

Santander Consumer Finance Oy

Tavoite

Santanderin rahoitusmahdollisuudet tutuiksi Suomessa

Kampanjan tavoitteena oli hakea lisäpotentiaalia uusista asiakkaisryhmistä ja siirtää digitaalisen natiivimainonnan hyväksi havaitut ratkaisut koskettamaan kaikkia kuluttajia.

Ratkaisu

Uudet kohderyhmät haltuun natiivimainonnalla sanomalehdessä

Kampanja  toteutettiin maaliskuussa 2016 Kärkimedian yhdeksässä suurimmassa sanomalehdessä sisältömarkkinointikampanjalla. Ilmoituskokona puolensivun vaakailmoitus.

Kampanjan peitto 35 % valtakunnallisesti, 48 % markkina-alueella.

Tulokset

Santanderin positiivinen mielikuva vahvistui

 • 1 540 000 nettolukijaa 9 Kärkimedia lehdessä
 • 830 000 lukijaa huomasi ilmoituksen
 • 130 000 lukijaa aktivoitui mainoksesta

Mainos huomattiin hyvin (huomioarvo 54%). 240 000 mielestä brändimielikuva vahvistui. 35% vastaajista aikoi vierailla mainostajan kotisivuilla ja hakea lisätietoa.

Kiinnostuneissa korostuvat  miehet ja alle 45-vuotiaat. Kiinnostuneet kokivat mainoksen  persoonalliseksi, helppotajuiseksi ja uutta tietoa tarjoavaksi.

72%:lla vahvistui positiivinen mielikuva mainostajasta .

Lähde Kärkimedia Paneeli

Mainostajien tulisi rohkeammin muistaa perinteisten medioiden vahvuudet eikä syyllistyä jatkuvaan uuden tavoittelemiseen unohtaen samalla markkinoinnin ROI:n.Sanomalehti ylitti odotuksemme taktisuudellaan potentiaalisten asiakkaidemme keskuudessa.Se on erinomainen mainosväline kuluttajaviestin kertomiseen kiireettömyytensä, peittonsa ja vakuuttavuutensa puolesta.Kampanjan huomioarvo vastasi hyvin odotuksiamme ja toi kiinnostuneille kuluttajille uutta ja käytännöllistä tietoa.

– Usko Manninen, Product Manager, Santander Consumer Finance Oy
Case

Power

Vuosisadan lanseeraus

Power teki vuosisadan lanseerauksen myymäläketjun rantautuessa Suomeen keväällä 2016. Kun ensimmäinen myymälä avattiin Tammistossa toukokuussa, oven takana odotti tuhansien ihmisten jono. Sen jälkeen tahti vain parani. Power avasi 3 viikossa 24 liikettä. Ketju saavutti 100 miljoonan myynnin ennätysajassa, sadassa päivässä. Se taitaa olla Suomen ennätys.

Kärkimedialla on markkinoinnissamme erittäin tärkeä rooli. Käytämme Kärkimediaa, koska haluamme tehdä kauppaa. Kampanja Kärkimediassa näkyy myynnissä saman tien. Mediaympäristö on luotettu ja mainonta koetaan tärkeäksi osaksi sisältöä. Kärkimedia tavoittaa parhaiten kohderyhmämme, ostohaluiset suomalaiset. Sanomalehtiä tarvitaan kun halutaan saada aikaan tällaisia tuloksia.

– Ville Honkanen, Powerin kaupallinen johtaja
Case

Vepsäläinen

Sanomalehdillä päärooli menestystarinassa

Kärkimedia ja Vepsäläinen ovat tehneet menestyksellistä yhteistyötä yli 20 vuoden ajan. Sanomalehdissä mainostamista Vepsäläisellä on kuitenkin tätäkin pidempi kokemus, jo vuodesta 1956 eli yrityksen perustamisesta lähtien.

Luotettavuus yhdistää

Kärkimedian sanomalehdet ovat Vepsäläisen päämedia. Yritys haluaa olla mukana sellaisessa mediaympäristössä, jossa korostuu luotettavuus. Se on sama asia, jota asiakkaat hakevat Vepsäläiseltä. Sanomalehti-ilmoitukset rakentavat brändiä, ohjaavat verkkoon tai myymälään ja ennen muuta saavat aikaan mitattavia tuloksia.

Meille on tärkeää, että tavoitamme fiksut asiakkaamme sellaisissa medioissa, joihin he luottavat. Vuosien varrella olemme näyttäneet, miten Kärkimedian sanomalehdissä voi rakentaa sekä pitkäjänteisesti brändiä että saada aikaan nopeasti kauppaa. Paikallisesti ja valtakunnallisesti. Juuri siksi sanomalehdet ovat olleet pääroolissa menestystarinassamme. Jo vuodesta 1956.

– Walter Ihander, markkinointijohtaja, Vepsäläinen Oy
Case

Hartwall Jaffa Plus

Tavoite

Kiinnostuksen ja kokeilunhalun herättäminen

Hartwall Jaffa Plus C-lanseerauskampanjan tavoitteena oli kertoa täysin uudesta tuoteinnovaatiosta, saada aikaan kokeilua ja vauhdittaa myyntiä.

Lisäksi haluttiin tavoittaa relevantti kohderyhmä mahdollisimman tehokkaasti mediassa, jossa hieman erilaisesta uutuudesta pyritään kertomaan kattavasti ja tehokkaasti tuomalla uudet tuotehyödyt esille.

Ratkaisu

Myynti vauhtiin sanomalehtikampanjalla

Lanseerauskampanja toteutettiin maaliskuussa 2016 Kärkimedian kahdeksassa suurimmassa sanomalehdessä kahdella kelluvalla ilmoituskierroksella.

Ilmoituskokona puolensivun pystyilmoitus.

Kampanjan peitto 35% koko valtakunnassa, 49 % markkina-alueella.

Tulokset

Jaffa Plus heti toiseksi myydyimmäksi Jaffa-tuotteeksi

 • 1 500 000 nettolukijaa kahdeksassa Kärkimedia-lehdessä
 • 915 000 lukijaa huomasi ilmoituksen
 • 366 lukijaa aktivoitui mainoksesta

Mainos huomattiin hyvin ja siihen perehdyttiin huolellisesti.Se aktivoi ostamaan, siitä pidettiin ja se herätti positiivisia mielikuvia.

Nuorissa 12-29 -vuotiaissa huomioarvo 72% oli reilusti yli keskihuomioarvon. Nuoressa kohderyhmässä myös ostoaikomus nousi korkealle.

Maaliskuussa sanomalehtien lukijat valitsivat ilmoituksen kuukauden parhaaksi mainokseksi.

Lähde Kärkimedia Paneeli

Kampanjan huomioarvo oli korkea ja se ylitti odotukset positiivisen mielikuvan rakentamisessa.Sanomalehdellä tavoitimme hyvin kohderyhmän lähellä päivittäisostopäätöksiä.Ylitimme tavoitteemme erityisesti nuorempien ikäryhmien kiinnostuksen herättämisessä. Ja nyt syksyllä sarja täydentyy uudella mutta tutulla suosikkimaulla.

– Meri Vainikka, markkinointijohtaja, Oy Hartwall Ab
Case

Viña Maipo

Tavoite

Tunnettuuden kasvattamien

Kampanjan tavoitteena oli vahvistaa Viña Maipo – viinien asemaa kiristyvässä kilpailutilanteessa ja kokonaismarkkinan laskussa.

Brändin muistijäljen vahvistaminen sekä Alkon TOP 20 listan kärkipäässä pysyminen.

Kohderyhmä:Kaikki viiniä juovat 25+ väestö.

 

 

Ratkaisu

Toistoa ja tehoa kelluvalla mainonnalla

Kampanjassa 14 Kärkimedian lehteä joulukuussa 2015. Kolme ilmoituskierrosta

Kampanjan nettotavoittavuus 70% kohderyhmässä 18+ viiniä säännöllisesti käyttävät (markkina-alueella).

Ilmoituskoot 5×88 ja 1/4 sivu.

Tulokset

Kampanjan aikana myynti kasvoi 14%

 • 1 940 000 nettolukijaa 14 Kärkimedia-lehdessä
 • 990 000 lukijaa huomasi ilmoituksen
 • 356 400 aktivoitui ilmoituksesta
 • 21% aikoi asioida ja 18% ostaa mainoksen perusteella

Mainos rakensi myönteistä mielikuvaa mainostajasta ja se aktivoi hyvin.

Punaviiniä viikoittain juovien keskuudessa mainos toimi erittäin hyvin.

Positiivinen mielikuva vahvistui 73%:lla ja kolmannes heistä aikoi ostaa mainoksen perusteella.

Kampanjan huomioarvo 51%.

Viiniä vähintään kuukausittain juovien keskuudessa 57%.  Toimialan keskihuomioarvo 48%

Viña Maipo tunnistettiin  huomattavasti paremmin kuin viinimainostajat keskimäärin

 

Kampanja onnistui hyvin ja antoi selkeää lisäbuustia Viña Maipon myyntiin. Kampanjan aikana myynti kasvoi 14% ja viimeisellä kampanjaviikolla jopa 29%. Viña Maipolle Kärkimedia toimii erittäin hyvin!

– Nina Witikka, Brand Manager Viña Maipo / VCT Finland Oy

Lähde: Kärkimedia Paneeli

Case

Paulig Presidentti

Tavoite

Uusien Presidentti-pakettien lanseeraus

Kampanjan tavoitteena oli saada suomalaiset ja sanomalehden lukijat  tietoisiksi Presidentin pakkauksien uudistumisesta.

Ratkaisu

Viesti koko Suomeen kelluvilla ratkaisuilla!

Kampanjassa 20 Kärkimedian sanomalehteä tammikuussa 2016.

Kampanjan peitto 53 % markkina-alueella

Kampanjan ilmoituskoot 1/4 sivu ja 3×180.

Tulokset

Sanomalehdellä viesti kerralla läpi

 • 2 154 000 nettolukijaa 20 Kärkimedia lehdessä
 •  1 486 000 lukijaa huomasi ilmoituksen
 • 380 000  osti mainostettua Presidentti-kahvia

41 % mainoksen huomanneista aktivoitui ja aikoi ostaa tuotetta. 62 % niistä, jotka aikoivat ostaa olivat myös ostaneet kahden viikon aikana. Laskennallista myyntiä tuli lisää yli 1,6 miljoonaa euroa!

Mainos rakensi myönteistä mielikuvaa mainostajasta ja aktivoi ostamaan.

Kaikilla mittareilla mitattuna Paulig Presidentti -kahvin kampanja toimi huomattavasti vertailuryhmää paremmin.

Sanomalehti toimi kampanjan päämediana. Halusimme saada viestimme suomalaisille kerralla läpi. Siinä sanomalehti on erittäin vahva. Kampanja generoi aitoa myyntiä tavoitteemme mukaisesi.

Olemme erittäin tyytyväisiä.

– Mikko Poutanen, Brand Manager Paulig Oy

Lähde Kärkimedian Paneeli

Case

Atria Punainen Lenkki

Tavoite

Punaisen markkinaosuus kasvuun

Atria Punainen -kampanjan tavoitteena oli nostaa markkinaosuutta Lenkki-segmentissä.

Ratkaisu

Kelluvilla kustannustehokkasti koko Suomi

Kampanjassa oli kolme kahden viikon kelluvaa kierrosta välillä 28.12.2015–24.1.2016.  Ilmoituskoko 1/2 sivua.Kaksi ensimmäistä valtakunnallisia kierroksia kaikissa 32 lehdessä ja viimeinen kymmenessä suurimmassa.

Valtakunnallinen peitto 41 % ja markkina-alueella 53 %.

Tulokset

Myynti ja markkinaosuus yli kolminkertaistuivat

 • 1 800 000 nettolukijaa kymmenessä Kärkimedia-lehdessä.
 • 1 098 000 lukijaa huomasi ilmoituksen.
 • Viidennes mainoksen huomanneista aikoi ostaa mainoksen perusteella.
 • Ostoaikomus lenkkimakkaraa viikoittain syövien keskuudessa 43 %.

Kolmas ilmoituskierros tutkittiin Kärkimedian Paneelissa (HS, AL, TS ja Kaleva). N=1260. Huomioarvo oli tutkituissa lehdissä 61 %.

Punaisen lenkin myynti ja markkinaosuus yli kolmiskertaistuivat markkinaosuuden ollessa kampanja-aikanana 20,1 %.

Kampanja toimi tehokkaasti ja vahvisti myös positiivista brändimielikuvaa.

Lenkkimakkaraa viikoittain syövät ovat huomanneet mainoksen erittäin hyvin ja perehtyneet siihen huolellisesti. Mainos on tarjonnut heille uutta tietoa ja sitä on pidetty mielenkiintoisena.

Saimme brändille yli 250 000 ostajataloutta. Kärkimedian sanomalehdillä oli kampanjassa merkittävä rooli. Ne tavoittivat juuri oikean kohderyhmän tehokkaasti ja kasvattivat ostoaikomusta.

– Elina Vuolle, markkinointipäällikkö, Atria Suomi Oy

Lähteet: Kärkimedia Paneeli, Nielsen Paneltrack 4 vko päättyen 24.1.2016 vs vastaava aika edellisvuonna, Nielsen Homescan, 12 vko päättyen 21.2.2016 vs vastaava aika edellisvuonna.

Case

Valio Viola

Tavoite

Markkinajohtajuus ja myynnin kasvattaminen

Viola tuorejuustojen uudelleen lanseerauksen tavoitteeksi asetettiin
+30 % myynnin kasvu sekä täysin uusien kotitalouksien houkuttaminen tuotteen käyttäjiksi.

Markkinaosuustavoitteeksi asetettiin markkinajohtajuus ja 40 % markkinaosuus vuoden 2016 aikana.

Ratkaisu

Kokosivun mainokset 6 sanomalehdessä

Kokosivun ilmoitukset kuudessa Kärkimedian sanomalehdessä 3.6.2015 (Aamulehti, Turun Sanomat, Kaleva, Savon Sanomat, Karjalainen ja Keskisuomalainen).

Kampanjan peitto 21 % valtakunnallisesti ja 53 % markkina-alueella.

Tulokset

Myynti kasvoi tuplaten tavoitteeseen verrattuna

 • Viola tuorejuustojen ostot kasvoivat +75 %.
 • Käyttäjiksi tuli yli 230 000 uutta taloutta.
 • Kampanja tavoitti 1 535 000 nettolukijaa.     
 • 1 013 000 huomasi mainoksen.

Viola tuorejuustot nousi uudistuksen ja lanseerauskampanjan jälkeen markkinajohtajaksi sekä volyymissä että myynnissä. 

Mainos aktivoi hankkimaan lisätietoa ja ostamaan tuotetta. Se myös loi myönteistä mielikuvaa Valiosta.

Sanomalehtikampanja oli tärkeä osa uudistuksen viestintää. Kampanja onnistui yli odotusten sekä brändimielikuvan luomisessa että aktivoinnissa. Uudistuksen kasvutavoite yli tuplattiin ja Viola nousi markkinajohtajaksi. Kaikki uudistukselle asetetut tavoitteet ylittyivät reilusti!

– Minna Korkiakangas, markkinointipäällikkö, Valio

Lähde: Kärkimedia Paneeli (tutkitut lehdet: Kaleva, Karjalainen ja Keskisuomalainen, N=662), Valio myynnin raporointi.

Case

HK Aito Nakki

Tavoite

Myynti nousuun!

HK Aito Nakki -kampanjan tavoitteena oli vahvistaa brändiä. Kääntää myynti nousuun ja lanseerata uutuusmaku Baijerilainen

Ratkaisu

Isot markkina-alueet haltuun sanomalehdellä

Kampanjan kokosivun ja puolensivun ilmoitukset julkaistiin kuudessa Kärkimedia-lehdessä 2.–8.2.2015. Kampanjan sanomalehdet: Helsingin Sanomat, Aamulehti, Turun Sanomat, Keskisuomalainen, Savon Sanomat ja Kaleva.
Kampanjan peitto valtakunnallisesti 36 % ja markkina-alueella 55 %.

Tulokset

Myynti tuplat tavoitteeseen verrattuna

 • 1 556 300 nettolukijaa kuudessa sanomalehdessä.
 • 1 167 200 lukijaa huomasi ilmoituksen.
 • Markkinaosuus nousi +14,5 %-prosenttiyksikköä.

Kampanja onnistui yli odotusten. Aito Nakki -uutuuden ja koko sarjan myynti ylitti kirkkaasti korkealle asetetut tavoitteet. Myynti oli tuplasti verrattuna tavoitteeseen ja kokonaismyynti ylitti tavoitteen viidenneksellä.

Kampanja-aikana Aito Nakin markkinaosuus nousi 26,8 %:sta 41,3 %:een.

Ylitimme kovat tavoitteemme, löimme kilpailijat ja kaupan päälle kasvatimme kokonaismarkkinaa.
Sanomalehtien tulokset osana kokonaiskampanjaa olivat erinomaisia.
Ne tukivat onnistuneesti myynnin toimenpiteitä.
Ilmoitus loi positiivista mielikuvaa ja aktivoi ostoksille.

– Kim Lindholm, markkinointipäällikkö, HKScan Finland Oy

Lähteet: Kärkimedia Paneeli, Nielsen Homescan helmi-maaliskuu 2014/2015 ja HKScan myynnin raportointi. Tutkitut lehdet olivat Helsingin Sanomat, Savon Sanomat ja Turun Sanomat. N=604.

Case

Unilever Becel

Tavoite

Tunnettuuden kasvattaminen

Kampanjan tavoitteena oli kasvattaa  Becel Voi & kasviöljyt -levitteen tunnettuutta ja innostaa kuluttajia kokeilemaan uutuutta.

Ratkaisu

Toisto toimii

5 sanomalehdessä puolensivun määräpäiväilmoitus. Kaksi ilmoituskierrosta kaikissa lehdissä.(Helsingin Sanomat, Aamulehti, Kaleva, Keskisuomalainen ja Turun Sanomat)

Kampanjan peitto valtakunnallisesti 30 % ja markkina-alueella 49 %.

Tulokset

Reilusti yli tavoitteen!

 • 1 334 000 nettolukijaa viidessä sanomalehdessä.
 • 640 000 lukijaa huomasi ilmoituksen.
 • 179 000 lukijaa aktivoitui ilmoituksesta.
 • 416 000:lla lukijalla vahvistui positiivinen brändimielikuva Becelistä.

Mainos loi positiivista mielikuvaa mainostajasta alan keskiarvoa paremmin.

Kuluttajat suhtautuivat ilmoitukseen erittäin positiivisesti – ilmoitusta pidettiin kesäisen raikkaana ja kauniina ja se keräsi paljon positiivisia kommentteja.

Ylitimme reilusti ensimmäiselle puolelle vuodelle asettamamme kokeilutavoitteen. Saimme myös uusia Becel-kuluttajia ja brändimielikuva vahvistui kampanjan myötä.Sanomalehtikampanja koettiin erittäin positiivisena ja se toimi ydinkohderyhmän lisäksi hyvin myös nuoremmassa kohderyhmässä.

– Eeva-Leena Tiainen, Brand Manager Becel & Becel pro.activ

Lähde: Kärkimedian Paneeli

Case

Merck Oy Neurobion

Tavoite

Myynnin lisääminen

Kampanjan tavoitteena oli saada lisää myyntiä sekä muistuttaa apteekkien henkilökuntaa ja loppukuluttajia Neurobion forten erinomaisuudesta.

Samalla haluttiin tuoda esille B1-, B6- ja B12-vitamiiniyhdistelmän tärkeydestä ihmisten hyvinvoinnille.

Ratkaisu

Tehoa ja näkyvyyttä pienellä ilmoituskoolla

32 Kärkimedia-lehteä lokakuussa 2015. Ilmoituskoot 92 x 180, 99 x 88, 1/6 sivu pysty, 1/12. Valtakunnallinen peitto 65 %.

Tulokset

Budjetti ylittyi 10 %

 • 2 841 000 nettolukijaa 32 Kärkimedia-lehdessä.
 • 1 563 000 lukijaa huomasi ilmoituksen.
 • 438 000 huomanneista aikoo ostaa tai hakea lisätietoja.

Mainos on aktivoinut selkeästi toimialan keskitasoa paremmin:
23 % on asioinut.
20 % on ostanut tuotteen mainoksen perusteella.

B-vitamiinia säännöllisesti käyttävissä, ilmoitus huomattiin erittäin hyvin.
Huomioarvo oli 70 %

Kampanja toimi erinomaisen hyvin kokoonsa nähden. Sillä oli selkeä vaikutus myyntiin. Ylitimme budjetin lähes 10 %:lla verrattuna samaan myyntiaikaan 2014. Kärkimedian lisäksi meillä ei ollut muuta mainontaa.Tulemme ehdottomasti jatkamaan samoilla linjoilla myös 2016.

– Christel Sivula, General Manager Consumer Health CH, Merck Oy

Lähde: Kärkimedian Paneeli