Koitos

Kärkimedian ja MarkkinointiKollektiivin järjestämässä markkinointikilpailussa rikotaan alan perinteisistä kilpailuista tuttuja kaavoja. Koitos on järjestetty vuosina 2020 ja 2021.

Vuoden 2021 voittajatiimiin ja Koitoksen voittaneeseen kampanjaan, voit tutustua uutisissamme!

Koitos on kaksipäiväinen markkinointikilpailu, joka on avoin kaikille markkinoinnin alan ammattilaisille.

Mikä on Koitos?

Vuosittain järjestettävä Koitos on kaksipäiväinen, osallistava markkinointikilpailu kaikille markkinoinnin ammattilaisille.

Intensiivisen työpajan muodossa järjestettävä kilpailu haastaa alan perinteisiä suunnittelun tapoja ja soveltaa niitä sanomalehtimainonnan kontekstissa. Koitoksessa kisaajien tavoitteena on suunnitella markkinointiviestinnän konsepti vuosittain valittavalle yhteistyökumppanille.

Voittajajoukkueen konsepti toteutetaan ja julkaistaan valtakunnallisesti Kärkimedian sanomalehdissä monikanavaisesti.

Kenelle Koitos on tarkoitettu?

Kaikille markkinoinnin parissa työskenteleville ammattilaisille! Jos haluat oppia lisää konseptisuunnittelusta ja hyvästä sanomalehtimainonnasta, jakaa osaamistasi muille, laajentaa verkostoasi, haastaa itseäsi ja parantaa lasten ja nuorten mielenterveyden haasteita maassamme on tämä kilpailu juuri sinua varten.

Koitoksessa kilpaillaan noin viiden hengen tiimeissä. Tiimit pyritään luomaan siten, että niissä on osaamista monipuolisesti – ja tiimiläiset eivät tuntisi toisiaan entuudestaan.

Miksi kannattaa osallistua?

Koitoksen johtavana ajatuksena on markkinoinnin alan ammattilaisen oman ammattiosaamisen ja näkemyksen kasvattaminen. Osallistumalla pääset verkostoitumaan ja työskentelemään aivan uudella tavalla muiden alan ammattilaisten kanssa. Ymmärryksesi vaikuttavan sanomalehtimainoksen konseptisuunnittelusta ja konseptin kiteyttämisestä kasvaa. Pääset vaikuttamaan koko Suomen tasolla ihmisten hyvinvointiin. Saat näkemyksellistä sparrausta tekemiseen Koitos-kisan tuomarilta.

Kenelle Koitos kisatyö tehdään?

‍Koitoksessa suunnitellaan ja toteutetaan non profit- kumppanille mainoskampanja.

Kisapäivien aikataulu

  • Ennen kilpailua järjestetään kisatiimien ennakkotapaaminen virtuaalisesti.
  • Koitos-kisapäivät, kaksi arkipäivää varaudu noin klo 8.3017.30.

Koitos kisapäivät järjestetään Ruoholahdessa Kärkimedian toimitiloissa (Helsinki) – tai tarvittaessa etänä monipuolisin virtuaalijärjestelyin.

Päätuomarina Anu Niemonen

‍Koitoksen päätuomarina toimii Anu Niemonen (Executive Creative Director, Wunderman Thompson). Niemonen on palkittu suunnittelija, joka on saanut toimia monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä markkinointialan kisojen tuomaristoissa. Niemonen on ollut tuomaristossa muun muassa Cannes Lionsissa, Clio Awardsissa ja One Show’ssa.

Koitos on Niemoselle tärkeä, ja hän on mukana päätuomarina jo toistamiseen: ”Olen kovin iloinen, ylpeä ja innoissani, että saan olla mukana jälleen kerran Koitoksessa, joka on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen tapa kehittää alaa äärimmäisen briefin ja asian ympärillä. Kärkimedia ja MarkkinointiKollektiivi tekevät tärkeää työtä kilpailussa, jossa palkintona on pystin sijaan kampanja ajankohtaiselle ja yhteiskunnallisesti merkittävälle asialle Suomen arvostetuimmassa ja luotettavimmassa mediassa. Loistavaa! Tuskin maltan odottaa syksyä!”

Koitos voittajatyön valintaan osallistuu päätuomarin ja hänen kahden tuomarikollegansa lisäksi myös raati, jossa on mukana edustajat non profit -organisaatiolta, Kärkimedialta ja MarkkinointiKollektiivin tuotannosta.

Voittajatyö palkitaan

‍Haluamme kertoa voittajista ja heidän ajatuksistaan kaikille alan ammattilaisille! Kärkimedia ja MarkkinointiKollektiivi tekevät voittajista artikkeleja omiin kanaviinsa. Voittajajoukkue on kunniavieraana pidettävässä, koko Koitoksen satoa avaavassa, MarkkinointiKollektiivin ja Kärkimedian virtuaalitapahtumassa.

Lisäksi Kärkimedia hemmottelee ja huomioi voittajajoukkuetta ja tarjoaa heille elämyksen, jonka sisältö on suunniteltu tukemaan voittajajoukkueen jäsenten omaa jaksamista sekä mielenterveyttä.

Koitoksen mahdollistaa Kärkimedia. Koitoksen kumppanina toimii Heku. Koitoksen tuottaa MarkkinointiKollektiivi.

Jäikö mieleesi vielä kysymyksiä?
Laita viestiä matalalla kynnyksellä MarkkinointiKollektiivin Sanna-Kaisalle (sanna-kaisa@mkollektiivi.fi) tai Kärkimedian Katille (kati.melart@karkimedia.fi)

Koitos 2021

Koitos 2020

Kiinnostuitko Koitoksesta?

Kerron mielelläni lisää

Kati Mélart

Brändijohtaja
050 341 3092