Uniq Drinks

Tavoite

Joulukampanjalla lisämyyntiä!

Joulukuussa 2020 Uniq Drinks tavoitteli Yalumba Riesling kampanjalla erityisesti milleniaaleja Uudenmaan alueella. Kampanjan tavoitteena oli kasvattaa tunnettuutta sekä joulun ja vuodenvaihteen myyntiä ja ohjata Alkon verkkokauppaan.

Ratkaisu

Sanomalehdillä ja digilehdillä kohderyhmä tehokkaasti haltuun

  • Sanomalehdissä 1/4 sivun mainos kahden viikon kelluvana kampanjana.
  • 3 päivän digilehtikampanja.
  • Kampanjassa mukana 6 sanomalehteä: HS, Hbl, Aamuposti, Uusimaa, Keski-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa.
  • Yhteensä 2 ilmoituskierrosta sekä printissä että digilehdissä.

Lukijamäärä yhteensä 1 013 500

Tulokset

Myyntitavoite ylittyi yli 10%!

Kampanjalle asetettu myyntitavoite ylittyi reilusti, eli kampanja selkeästi aktivoi tutustumaan ja ostamaan Yalumba viiniä.

Mainos huomattiin erittäin hyvin sanomalehdissä sekä digilehdissä. Sitä pidettiin hyvännäköisenä, positiivisena ja selkeänä. Kohderyhmään kuuluvissa tulokset olivat erityisen hyvät.

  • Printissä 66% perehtyi mainokseen ja 85% koki kiinnostuksen lisääntyneen. Ostoaikomus oli kohderyhmässä jopa 24%.
  • Digilehdissä kiinnostus lisääntyi 82%:lla ja ostoaikomus oli 23%.

 

Kärkimedian kautta oli vaivatonta kohdistaa yhden kumppanin kautta viestiä useille tarkoin kohdistetuille alueille erinomaisella peitolla.

Printtiä ja digiä yhdistämällä saimme pienelläkin budjetilla toistoa!

Kärkimedian mediat ovat kuluttajan silmissä uskottavia ja luotettavia. Siksi ratkaisu on helppo perustella myös ulkomaisille päämiehille.

Kampanjan CTR% oli keskiarvon yläpuolella, muutaman median kohdalla toteutui erityisen korkeita lukuja, mikä rohkaisee jatkamaan esilläoloa tämäntyyppisellä ilmoituksella.

Olen erityisen tyytyväinen myös niihin brändiä tukeviin mielikuviin, joita uusi ilmoituksemme tutkimuksenkin mukaan on lukijoissa saanut aikaan.

Kärkimedia toimi meille luotettavana kumppanina, joka pystyi briefin pohjalta ehdottamaan brändin kannalta hyviä vaihtoehtoja tavoittaa kohderyhmää.

Laura Järnefelt
Marketing Director
Uniq Drinks Finland Oy